Sunday, September 27, 2009

Miről szól ez a blog?


Megszületésről. Újjászületésről. Emlékezésről. Ébredésről.
A fényről. A harcosról, aki kardot ránt, és megküzd a sötéttel. Neóról, és a Mátrix ügynökeiről. A Jó Harcról. Hitről. Szeretetről.
Csupa ódivatú dologról, amiről kezdjük leporolni az évezredek óta felgyülemlett leheletfinom lerakódásokat, vagy éppen lesúrolni a vastag rétegeket, hogy kiragyogjon alóla a nemes anyag.
Kapcsolódásról, megosztásról. Tőlem-Nektek, Tőletek-Nekem.
Áramlásról. Figyelemről. Szépségről. Értékekről.
Történetekről, amelyeket az Élet írt. Érzésekről, melyek Bennünk születtek. Harcokról, melyeket Mi vívtunk.

Rólunk:

A fény harcosai megőrzik szemük csillogását.

Itt vannak közöttünk, részt vesznek az életünkben, olyanok, mint mi, ők is üres kézzel jöttek a világra. Sokszor gyávák. Nem mindig cselekszenek helyesen.

Ostobaságok miatt szenvednek, kicsinyesek, és néha úgy érzik, képtelenek fejlődni. Gyakran érzik méltatlannak magukat Isten áldására és a csodára.

Sokszor nem is értik, mit keresnek ezen a világon. Éjszaka álmatlanul forgolódnak. és nem találják életük értelmét.

Éppen ezért harcosok ők. Mert hibáznak. Mert kérdeznek. Mert keresik az élet értelmét. Bizonyára meg is találják egyszer.


(P.Coelho- A fény harcosának kézikönyve)

8 comments:

  1. Greetings, fellow warrior of the light! I'll be watching this blog with great interest. I also started a new blog back in April (another rebirth of sorts). You can find it at http://magianrumination.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. :) Thank you fellows! So here I am again..I appreciate your friendship and comments, and look forward to read your new blogs also!

    ReplyDelete
  3. I think, Theo that will be a great practise for us. For You-to read the Hungarian writings, and to me to read and write on English..huhhh..looking forward to develop my skills :)

    ReplyDelete
  4. Ostobaságok miatt gyötrődni, félni, gyávának lenni... hát el fog ez egyszer múlni drága? :)
    Keresem a csodát, de nem hagytam még vajon el? Pedig olyan jó lenne már nem forgolódni éjszaka :)

    ReplyDelete
  5. Épp azért, mert keresed, nem hagytad el..mert mélyen legbelül ott van Benned az Emlékezés. Azért, hogy a gondolataink tisztán áramolhassanak bennünk, át kell égnünk ostobaságokon, félelmeken, gyávaságon..úgy, ahogyan mondod...de a legjobb úton haladsz-Önmagad felé. Nagy, nagy szeretettel,
    az Őrangyalod :)

    p.s. írj néha! ;)

    ReplyDelete
  6. De jó. Én is betettem a feed-reader-embe!

    ReplyDelete